امروز : شنبه ۳ آذر |

اطلاعیه و اخبار -راه حل معضل قاچاق، تغییر نگاه دولت به تعرفه گمرکی است
راه حل معضل قاچاق، تغییر نگاه دولت به تعرفه گمرکی است
 
راه حل معضل قاچاق، تغییر نگاه دولت به تعرفه گمرکی است
 :  تیتر خبر
1395/05/04
 :  تاریخ

قاسم خلیل نژاد، عضو کمیسیون مدیریت واردات اتاق ایران، معتقد است کم کردن تعرفه اجناس از سوی دولت، به معنی ضرر و زیان دولت نیست، بلکه صندوق دولت با کم کردن تعرفه‌های گمرک، درآمد بیشتری کسب می‌کند.لیل‌نژاد معتقد است که چگونگی کنترل بحث قاچاق کالا بستگی به سیاست‌گذاری آن کالا دارد. او در این‌باره به «پایگاه خبری اتاق ایران» توضیح داد: بعضی کالاها مانند بادام هندی نه در داخل تولید می‌شوند و نه جایگزینی برای آن وجود دارد. بادام هندی در حال حاضر جزو سبد کالای مصرفی خانواده‌هاست و نمی‌توان آن را از آجیل در کشور حذف کرد. حذف این کالا نیز چنان عقلانی نیست چرا که ارزش غذایی بالایی دارد و برای مصرف خانواده‌ها و به‌خصوص بچه ها از نظر رشد جسمانی لازم است.

او ادامه می‌دهند: بنابراین ما ناچار از واردات این محصول هستیم. وقتی تعرفه گمرکی بالاست، اختلاف بین قیمت واقعی جنس تا قیمت واردات با گمرک زیاد است،  باعث می‌شود زمینه برای قاچاق فراهم ‌شود. یک حلب 20 کیلیویی بادام هندی که از طریق قانونی وارد می‌شود، حدود یک میلیون و 300 هزار تومان هزینه دارد. اما قیمت تمام شده این محصول برای قاچاقچی مبلغی حدود 800 هزار تومان است.

این عضو هیات نمایندگان اتاق ایران با اشاره به تجربه خود برای وارد کردن مغز فندق از ترکیه توضیح داد: چند سال پیش برای واردات مغز فندق به ترکیه رفتم. در آن زمان فندق را 9 دلار و 50 سنت معامله کردیم و تعرفه گمرکی این محصول در آن زمان 80 درصد بود. 80 درصد تعرفه محصول بود و مقداری هم ارزش افزوده به آن اضافه می‌شد. در نتیجه قیمت تمام‌شده فندق وارداتی در ایران حدود 20 دلار می‌شد و به‌دلیل بالا بودن قیمت تمام شده، مغز فندق را وارد نکردیم. وقتی قاچاقچی این محصول را بدون پرداخت تعرفه وارد می‌کند قیمت تمام شده آن به طرز چشمگیری پایین‌تر است و در نتیجه مشتری بیشتری هم در بازار دارد.

خلیل‌نژاد با تاکید بر لزوم پایین آوردن تعرفه گمرک، اظهار کرد: برای از بین بردن ریشه قاچاق باید میزان وابستگی به آن کالا بررسی شود. یعنی ببنیم آیا امکان دارد آن کالا را سهمیه‌بندی و یا از سبد کالای مصرفی حذف کنیم؟ اگر امکان این امر وجود نداشت، باید تفاوت بین قیمت محل تولید جنس و تعرفه گمرک اصلاح شود. قاچاقچی اگر ببیند 100 درصد سود می‌کند،‌ ریسک بالایی را می‌پذیرد و با تمام مجازات‌هایی که در قانون پیش‌بینی شده، اقدام به قاچاق کالا می‌کند.

او ادامه داد: وارد کردن حتی یک کیلو میوه به کشور خیانت محسوب می‌شود. چرا که هم ارز کشور از بین می‌رود و هم تولید داخلی ما ضربه می‌خورد. ولی واردات محصولاتی مثل بادام هندی و مغز فندق را به دلیل کفاف نبودن مقدار تولید داخلی نمی‌توان حذف کرد. در نتیجه باید واردات آنها را تسهیل و تعرفه را اصلاح کنیم.

عضو کمیسیون مدیریت واردات اتاق ایران با بیان اینکه بخش خصوصی به تنهایی نمی‌تواند با قاچاق مبارزه کند، خاطرنشان کرد:  تعیین کردن تعرفه دست بخش خصوصی نیست و از طریق دولت تعیین می‌شود. دولت تصور می‌کند اگر تعرفه جنسی را کم کند ضرر خواهد کرد.

او با تاکید بر تغییر نگاه دولت به تعرفه گمرکی افزود: من معتقدم با کم کردن تعرفه‌های گمرک، صندوق دولت درآمد بیشتری کسب می‌کند. چون قاچاق کم و همه واردات از طریق کانال‌های قانونی انجام می‌شود.

 

 
2377
close button