بر این اساس، متوسط شاخص قیمت مواد غذایی فائو در ماه آوریل به ۱۵۱.۸ واحد رسید که ۰.۷ درصد نسبت به ماه مارس افزایش داشت. البته این رقم تقریبا ۱۰ درصد کمتر از رقم یک سال قبل و بیش از یک سوم کمتر از بالاترین رقم های سال ۲۰۱۱ است.
این افزایش تدریجی عمدتا ناشی از افزایش قیمت روغن پالم و تا حدی رشد قیمت غلات بوده، در حالی که قیمت شکر پس از افزایش قیمت قابل توجه در ماه مارس، در این ماه کاهش داشته است.
شاخص قیمت مواد غذایی فائو، یک شاخص تجاری بین المللی است که قیمت های ۵ گروه کالایی کلیدی را در بازارهای جهانی رصد می کند. این ۵ گروه عبارتند از: غلات اصلی، روغن های نباتی، لبنیات، گوشت و شکر. کاهش این شاخص در طی سال گذشته ناشی از افزایش عرضه مواد غذایی، کند شدن رشد اقتصاد جهانی و تقویت ارزش دلار بوده است.
بر اساس این گزارش، شاخص قیمت غلات فائو در ماه آوریل ۱.۵ درصد افزایش یافته که عمدتا ناشی از افزایش قیمت جهانی ذرت تحت تاثیر کاهش ارزش دلار آمریکا بوده است. اما قیمت برنج کاهش داشت، در حالی که قیمت گندم رشدی محدود را شاهد بود.
فائو پیش بینی خود از میزان تولید غلات جهان در سال ۲۰۱۶ را اندکی افزایش داد و به ۲.۵۲۶ میلیارد تن رساند که عملا همان مقدار تولید سال ۲۰۱۶ است.
بر اساس این گزارش، انتظار می رود حجم ذخایر جهانی غلات در طی فصل جدید به میزان ۳.۳ درصد معادل ۲۱ میلیون تن کاهش یابد. پیش بینی می شود حجم ذخایر در کشورهای برزیل، تایلند، هند، چین، مراکش، ایران، آرژانتین و آفریقای جنوبی بیشترین کاهش را داشته باشد.