امروز : شنبه ۳ آذر |

اطلاعیه و اخبار -تورم نقطه به نقطه آذرماه تک رقمی می شود
تورم نقطه به نقطه آذرماه تک رقمی می شود
 
تورم نقطه به نقطه آذرماه تک رقمی می شود
 :  تیتر خبر
1394/09/24
 :  تاریخ

رئیس کل بانک مرکزی از تک رقمی شدن نرخ تورم نقطه به نقطه در آذرماه خبر داد و گفت: هر چند نرخ تورم در نیمه سال 1392 بیش از 40 درصد بود اما این رقم در آبان ماه امسال به 10.1 درصد رسیده و بر همین اساس پیش بینی می شود نرخ تورم در آذرماه تک رقمی شود.

 ولی الله سیف امروز(سه شنبه) در پنجمین مراسم بزرگداشت هفته پژوهش و فناوری افزود: مهار تورم در کوتاه مدت دستاورد بزرگی بود که حاصل شد اما تداوم آن در سطح تک رقمی در میان و بلندمدت نیاز به سیاست ها و الزاماتی دارد. وی با تاکید بر اهمیت پایداری تورم تک رقمی گفت: بانک مرکزی با سیاست کنترل نقدینگی و حفظ ثبات بازار ارز موفق شد نرخ تورم را کاهش دهد.
پیش از این طیب نیا وزیر اقتصاد اعلام کرده بود که تورم نقطه به نقطه در دی ماه امسال تک رقمی می شود.
رئیس کل بانک مرکزی مطالبات غیرجاری را از مشکلات نظام بانکی عنوان کرد و افزود: افزایش مطالبات غیرجاری موجب قفل شدن منابع جاری بانک ها و کاهش قدرت تسهیلات دهی می شود. در عین حال ترازنامه بانک ها را در معرض ریسک های بزرگ قرار می دهند.
وی، بحث بنگاهداری، استقرار اصول حاکمیت شرکتی و کیفیت ارائه خدمات را از مباحث مهم نظام بانکی برشمرد و گفت: البته نظام بانکی کشور با آخرین استانداردهای نظارت بین المللی بانک فاصله دارد؛ بنابراین رتبه بندی و ارتقای نظام بانکی از موضوع های روز است.
رئیس کل بانک مرکزی، اصلاح نظام بانکی را یکی از اولویت های مهم پژوهشی در نظام بانکی دانست و تاکید کرد که مسئولان و برنامه ریزان باید برای اصلاح نظام بانکی برنامه ریزی کنند.
سیف در ادامه به تامین مالی غیر تورمی تولید نیز اشاره کرد و افزود: بخش تولید هم اکنون در تنگنای تامین مالی و سرمایه گذاری قرار دارد. ضمن اینکه ارتقای تامین مالی بدون تورم از ضروریات اساسی برای رونق اقتصادی کشور به شمار می رود.  وی ادامه داد: بنابراین بهره گیری از سیاست ها و اقدامات غیر تورمی تولید، یکی از موارد ضروری برای انجام پژوهش است.
رئیس کل بانک مرکزی بر اصلاح نظام ارزی کشور تاکید کرد و گفت: بانک مرکزی در دو سال اخیر توانست بازار ارز را به ثبات برساند و هم اکنون یکسان سازی نرخ ارز و مدیریت آن در راستای حفظ ثبات در بلندمدت باید مورد توجه قرار گیرد. بنابراین موضوع مدیریت نظام ارزی، نیازمند پژوهش کاربردی است.
سیف درباره اصلاح ساز و کار تعیین نرخ سود بانکی نیز گفت: نرخ سود بانکی از مسائل چالش برانگیز در نظام بانکی است و در این حوزه علاوه بر اینکه نیازمند چارچوب نظری هستیم باید به ساز و کار مناسبی دست یابیم. بنابراین نرخ سود نیز نیاز به پژوهش دارد.
وی تدوین نقشه راه بانکداری اسلامی را از دیگر موارد مورد نیاز اعلام کرد و افزود: با توجه به چالش های موجود در داخل و ضرورت توجه به بانکداری اسلامی، تدوین بانکداری اسلامی برای جهت دهی مناسب است.

 

 
1335
close button