رؤسای اتاقهای سراسر کشور طی سفری به ترکیه با حضور در اتاق بازرگانی استانبول گزارشی از ظرفیتها و زمینههای همکاری مشترک در استان خود ارائه دادند.
به گزارش روابط عمومی اتاق ایران، «مسعود خوانساری»، نایب رئیس اتاق ایران و رئیس اتاق تهران از سابقه 131 ساله این اتاق در اقتصاد کشور سخن گفت و اتاق تهران را با پوشش دادن حدود 60 درصد اقتصاد ایران به عنوان یکی از فعالترین اتاقهای کشور معرفی کرد.
براساس اظهارات وی در کنار اتاقهای بازرگانی، اتاق تعاون و اصناف نیز فعال بوده و همین موضوع موجب میشود که تعداد اعضای اتاقها به اندازه این مراکز در سایر کشورها که تنها یک اتاق دارند، نباشد.
وی همچنین با اشاره به قوانین کشور به جایگاه و نقش اتاقهای بازرگانی اشاره و تصریح کرد: اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی به عنوان مشاور قوای سه گانه فعالیت میکند و در همین راستا نمایندگان خود را به نشستها و جلسات تصمیمگیری دولت، مجلس و سایر نهادها به منظور ارائه نظرات مشورتی اعزام میکند.
رئیس اتاق تهران در ادامه به اهم فعالیتهای این اتاق اشاره کرد . خوانساری در این رابطه گفت: چالشهای بخش خصوصی و دولت، ارائه آموزشهای کاربردی، کوتاه مدت و حرفهای مانند MBA که در این خصوص با دو دانشگاه معتبر ایران (صنعتی شریف و امیرکبیر) و دو دانشگاه معتبر خارجی، یکی در آلمان و دیگری در هلند قرار داد امضا کردهایم، صدور گواهی مبدأ که به زودی الکترونیکی خواهد شد، صدور کارت تیر، اعزام و پذیرش هیأتهای اقتصادی که در این رابطه طی چند ماه گذشته هیأتهای بسیاری از سوی اتاق تهران پذیرش شدهاند و مذاکرات خوبی با آنها داشتهایم، پژوهش و تحقیق در زمینه اقدامات، دولت، نقد و پیشنهاد برای تنظیم لوایح و طرحها از مهمترین اقداماتی است که از سوی اتاق تهران دنبال میشود.
نایب رئیس اتاق ایران حمایت از کارآفرینی با بهرهگیری از نیروی انسانی جوان و تحصیل کرده که از ظرفیتهای اصلی ایران به شمار میآیند را نیز به عنوان رویکرد جدی اتاق تهران برشمرد و ادامه داد: امروز 160 تشکل، زیرمجموعه اتاق ایران در حال فعالیت هستند و از آنجایی که هیأت رئیسه اتاق ایران در دوره هشتم، تشکل گرایی را موضوعی مهم و اساسی میدانند، حمایت و استفاده بیشتر از ظرفیت آنها را در دستور کار خود قرار دادهاند.
خوانساری در پایان خاطرنشان کرد: اتاقها در پی آن هستند که با ارائه خدمات کیفی تر حضور و عضویت اعضای جدید را تشویق کنند.
صنایع پایین دستی نفت و گاز ظرفیت سرمایه گذاری استان کهکیلویه و بویراحمد
«جبار کیانی پور»، رئیس اتاق یاسوج نیز پتانسیلهای استان کهکیلویه و بویراحمد را برای حضور سرمایهگذاران خارجی مناسب دانست و گفت: در حوزه صنایع پایین دستی نفت و گاز، کشاورزی و گردشگری ظرفیتهای خوبی در این استان وجود دارد.
وی با اشاره به وجود 40 قله بالای 4 هزار متر در این استان و معرفی آن به عنوان پایتخت طبیعت ایران، تشریح کرد: یاسوج از نظر رشد گیاهان دارویی نیز از شرایط خوبی برخوردار است. 700 گونه گیاهی در این منطقه رشد میکند. از سوی دیگر استان مذکور در کریدور جنوب به شمال ایران قرار گرفته و همچنان بکر و دست نخورده باقی مانده است.
این فعال اقتصادی با تأکید بر پیگیری ساخت دو نیروگاه سیکل ترکیبی در این استان، خاطرنشان کرد که موقعیت مناسبی برای حضور سرمایه گذاران خارجی در این منطقه مهیاست
تاکید بر حذف محدودیت های مرزی با هدف تسهیل تجارت
حسن انتظار، رئیس اتاق ارومیه با تاکید بر لزوم حذف محدودیتهای مرزی موجود با هدف تسهیل تجارت بین ایران و ترکیه، عنوان کرد: دو مرز بین ایران و ترکیه بسته شده در حالی که این مرزها پل ارتباطی دو کشور هستند. از مقامات ایرانی و ترکیهای میخواهیم که با مذاکرات و تغییر رویکردها نسبت به تسهیل تجارت بین دو کشور
اقدام کنند.
بر اساس اظهارات این عضو هیأت نمایندگان اتاق ایران، سالانه یک میلیون و 300 هزار تن سیب و 300 هزار تن انگور به ویژه انگور قرمز در ارومیه به دست میآید. 15واحد تولید کنستانتره در این منطقه فعال هستند و بالغ بر 80 درصد تولیدات آنها از طریق ترکیه صادر میشود.
وی ادامه داد: معادن غنی تیتانیوم با میزان خلوص بالا، معدن سنگ مرمر ، کشت میوههای هستهای و گردشگری از ظرفیتهای سرمایهگذاری استان آذربایجان غربی هستند.
خراسان جنوبی مسیر ارتباط ترکیه و کشورهای شرق ایران
محسن احتشام، رئیس اتاق بیرجند، استان خراسان جنوبی را جز محور ترانزیت شرقی ایران معرفی کرد و با اشاره به مرز مشترک این استان با افغانستان، تشریح کرد: بازرگانان ترک میتوانند از این طریق با کشورهای افغانستان و آسیای مرکزی ارتباط داشته باشند.
این فعال اقتصادی وجود معدن سنگهای ساختمانی، مس، طلا، ذغال سنگ، کشاورزی، کشت محصولاتی چون زرشک و زعفران و انواع گونههای گیاهی را مزیت نسبی این منطقه برای سرمایهگذاری دانست.
وجود خط هوایی مستقیم بین شیراز و استانبول
فریدون فرقانی، رئیس اتاق شیراز، وجود خاک نسوز را از مهمترین ویژگیهای منطقه فارس معرفی کرد و گفت: در این منطقه 500 معدن شناسایی شده و ظرفیت خوبی برای استفاده از دستگاههای آب شیرین کن وجود دارد. از طرف دیگر وجود امکانات لازم برای تاسیس پروژههای انرژی بر از دیگر مزیتهایی است که در استان فارس برای جذب سرمایهگذار وجود دارد.
وی در ادامه تاکید کرد: در شیراز سالانه10 میلیون تن انواع محصولات کشاورزی به بار مینشیند که امکان خوبی را برای ساخت صنایع تبدیلی فراهم میکند.
گفتنی است بین شیراز و استانبول پرواز مستقیم وجود دارد.
بندر چابهار ظرفیت بی نظیر سیستان و بلوچستان برای سرمایه گذاری
عبدالحکیم ریگی، رئیس اتاق زاهدان نیز از ظرفیتهای بکر و دست نخورده استان سیستانوبلوچستان سخن گفت و عنوان کرد: این استان با افغانستان و پاکستان هم مرز است و به دلیل وجود انواع معادن غنی آن را به عنوان رنگینکمان معادن ایران مینامند.
وی در ادامه وجود بندر اقیانوسی چابهار را ظرفیتی بینظیر در استان قلمداد کرد و افزود: این بندر توانایی صادرات 100 هزار تن شیلات را دارا بوده و میتواند نقش به سزایی در تسهیل تجارت داشته باشد. قطار استانبول – تهران – اسلامآباد نیز ظرفیت دیگری است که میتوانیم از آن برای همکاریهای دو جانبه و حتی سه جانبه بهره ببریم. |