یک هیأت بلژیکی در دیدار با رئیس کل گمرک ایران از حضور در بخش تجارت، حمل و نقل و ترانزیت کشورمان استقبال کرد.
یک هیأت بلژیکی در دیدار با رئیس کل گمرک ایران از حضور در بخش تجارت، حمل و نقل و ترانزیت کشورمان استقبال کرد. در این دیدار که مارک ون پیل رییس هیات مدیره بندر آنتورپ، پل ورکوین رییس مرکز آموزش منطقه فلاندر، ویم دیلن معاون توسعه تجارت آنتورپ،فرانک روونز معاون بخش پتروشیمی و نفت ، فرانسوا دلی سفیر بلژیک در تهران و مسئولانی از بندر آنتورپ حضور داشتند، ابتدا مسعود کرباسیان رئیس کل گمرک ایران به موقعیت جغرافیایی، وسعت و تعداد کشورهای همسایه ایران اشاره کرد و گفت: کشور ما عضو سازمان جهانی گمرک (WCO) است و کلیه رویه های گمرکی در ایران بر اساس استانداردهای این سازمان صورت می گیرد.
کرباسیان ضمن بیان توضیحاتی درباره چگونگی انجام تشریفات گمرکی به راهاندازی سامانه پنجره واحد تجارت فرامرزی اشاره کرد و افزود: هماکنون اظهار در کلیه رویه های گمرکی به صورت الکترونیکی و از راه دور صورت میگیرد و ما با استفاده از سیستم کنترل از راه دور چگونگی انجام عملیات گمرکات کشور را رصد می کنیم.
وی در ادامه به موقعیت جغرافیایی بندرعباس اشاره کرد و گفت: بندر چابهار نیز یکی از مهمترین بنادر ایران به شمار می رود و با توجه به دسترسی به اقیانوس هند این منطقه مورد توجه هندی ها و افغانی ها قرار گرفته است .
کرباسیان در توضیح این مطلب اظهار داشت: ایران میسر مناسب وامنی برای کشورهای همسایه و محصور در خشکی به شمار میرود.
رئیس کل گمرک ایران سپس به قابلیت های سامانه جامع گمرکی نیز اشاره داشت و گفت: دریافت اطلاعات از شرکت های کشتیرانی پیش از ورود کالا از طریق مانیفست الکترونیکی یکی از مهمترین مزایای این سامانه است .
کرباسیان همچنین با یادآوری همکاری های گذشته ایران و بلژیک در زمینه امور گمرکی افزود: در آینده می توانیم همکاری های مشترک و خوبی با کشور بلژیک داشته باشیم.
بر اساس این گزارش در ادامه این دیدار "ویم ویلن "معاون توسعه تجارت بندر آنتورپ بلژیک با اشاره به عملکرد سامانه جامع گمرکی گفت: سیستم مورد استفاده شما در مورد ترخیص کالا بسیار جالب و شبیه سیستم های ما است.
وی افزود: سامانه های ما دائم در حال اصلاح و به روزآوری است و برای همین گمرک باید با ینادر همکاریهای بسیار نزدیکی داشته باشد و این بسیار مهم است که کالاها در بنادر در کمتر از 24 ساعت ترخیص شوند.
ویلن در ادامه گفت: ما در کشورمان بخشی با عنوان تسهیل تجارت داریم که بسیار مهم است.
وی افزود: هدف ما از این ملاقات آن است که مایلیم با توجه به اینکه تعداد زیادی از واردکنندگان و صادرکنندگان اروپایی با ما در تماس هستند، از امکانات بندر آنتورپ برای توسعه تجارت به صورت مشترک بازرگانان ایرانی هم استفاده کنند و ما هم متقابلا از امکانات شما در بخش تجارت، حمل و نقل و ترانزیت استفاده کنیم .
ویلن همچنین به مزایا و امکانات این بندر برای انواع کالاها از جمله محصولات پتروشیمی اشاره کرد و خواستار گسترش همکاری ها با ایران شد.
شایان ذکر است که بندرآنتورپ بلژیک دومین بندر بزرگ اروپا و یکی از شاهراههای اصلی تجارت و زنجیره تامین کالا به شمار می رود و از ظرفیت جابجایی 186 میلیون تن کالا در سال برخوردار است. |