داریوش امیر سرداری گودرزی درباره مشارکت با شرکت های خارجی، اظهار داشت: در حال حاضر برنامه ای در دست اجرا نداریم، اما این توانایی و ظرفیت وجود دارد که در طرح های احداث خطوط، نگاهداری و تعمیرات در خارج از کشور مشارکت داشته باشیم.
معاون شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران، افزود: بازار بالقوه ای در کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس، عراق، افغانستان و تاجیکستان وحتی اروپا وجود دارد.
وی درباره آماده سازی خطوط برای از سرگیری سوآپ نیز گفت: در حال حاضر امکان سوآپ 180 هزار بشکه نفت خام وجود دارد.
معاون شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران اضافه کرد: البته امکان افزایش ظرفیت سوآپ وجود دارد به طوری که می توان ظرفیت خطوط انتقال را تا 10 درصد افزایش داد.
درحال حاضر حدود 14 هزار کیلومتر خط لوله انتقال فرآورده نفتی در کشور وجود دارد که این خطوط از نقاط تولیدی نفت خام را گرفته و به پالایشگاه ها و انبارهای مصرف انتقال می دهد.
حدود 5 هزار کیلومتر خط لوله جدید در کشور در دست احداث است، همچنین حدود 12 نیروگاه به خط لوله اتصال پیدا کرده و در برنامه جدید نیز 5 نیروگاه جدید به آن اضافه خواهد شد.
در ماه های اخیر و پس از پیشرفت مذاکرات هسته ای، شرکت های متعدد آسیایی و اروپایی عازم ایران شده و درباره راه های گسترش همکاری ها مذاکره کرده اند.
در حال حاضر بخش عمده طرح های احداث خطوط انتقال نفت در منطقه توسط شرکت های بین المللی انجام می شود، اما ایران در این صنعت به خودکفایی رسیده است.