مدیر عامل صانیر از امضای قرارداد جدید برقی بین ایران و چین خبر داد و گفت: این قرارداد به منظور تامین فاینانس، کالا و تجهیزات و اجرای پروژههای جدید صنعت برق و انرژی امضا شد.
بهمن صالحی در دیدار با هیات چینی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: بر اساس این قرار داد قرار شد که به زودی با برگزاری نشستهایی مشترک، جزئیات اجرای طرحهای برقی در خاک دو کشور و یا کشورهای ثالث برگزار شود.
وی ادامه داد: بر اساس این قرارداد، شرکت شاندونگ چین باید فاینانس طرحهای جدید برقی ایران را تامین کند؛ ضمن آنکه تامین کالا و تجهیزات صنعت برق به صورت انحصاری در ۱۵ کشور آسیایی و آفریقایی از سوی شرکت چینی به شرکت ایرانی تبدیل شود.
مدیر عامل صانیر با بیان اینکه با اجرای این قرارداد جدید، شرکت چینی متعهد است که کالا و تجهیزات مورد نیاز به منظور اجرای طرحهای برق و انرژی را در ۱۵ کشور جهان تامین کند، گفت: قرار بر این شد که تامین کالا و تجهیزات در کشورهای سنگال، اتیوپی، ترکمنستان، تاجیکستان، جمهوری آذربایجان، ارمنستان، گرجستان، عراق و اقلیم کردستان عراق، سوریه، یمن، پاکستان، سریلانکا و افغانستان به صورت انحصاری در اختیار شرکت صانیر قرار گیرد.
به گفته صالحی شرکت شاندونگ چین یکی از بزرگترین شرکتهای سازنده تجهیزات و کالاهای برقی در چین و حتی جهان بوده، کالاهای ساخت این شرکت به کشورهای مختلف آمریکای شمالی و جنوبی، اتحادیه اروپا، آسیا و آفریقا صادر میشود.
وی در خصوص سابقه فعالیت ایران و چین گفت: رابطه این دو کشور به 200 سال قبل از میلاد مسیح برمی گردد و در سالهای سخت چینی ها همواره یکی از کشورهای همراه ایران بوده اند.
مدیر عامل صانیر در پاسخ به این سوال که آیا در دوران پساتحریم حضور اروپاییها موجب کم رنگ شدن حضور کشورهای آسیایی همچون چین می شود، اظهار کرد: با توجه به اینکه این کشور در دوران تحریم هیچ گاه ایران را فراموش نکرد ما نیز در دوران پساتحریم این کشور را فراموش نمی کنیم و به نظر می رسد که چین نیز باید با توجه به تغییرات سیاسی ایران بتواند خود را در یک دایره رقابت قرار دهد.
صالحی با اشاره به توانمندی های چین در کشورهای اروپایی نیز گفت: البته باید به این نکته نیز توجه کرد که پررنگ شدن حضور چینیها در ایران بستگی زیادی به نوع فعالیت آنها دارد اما امیدواریم که بتوانیم فعالیت بهتری را نسبت به گذشته با این کشور داشته باشیم.
وی درباره میزان سرمایه گذاری در این پروژه اظهار کرد: بر اساس پیش بینی های انجام شده هدف گذاری ما بر این است که برای امسال پنج میلیارد دلار در حوزه عقد قرارداد و دو میلیارد دلار در حوزه فروش سرمایه گذاری کنیم.
در ادامه ژئوژیانگ - مدیر عامل شرکت شاندونگ، با اعلام همکاری مثبت خود با ایران در حوزه برق گفت: چین در سخت ترین شرایط و در تمام زمینه ها در ایران فعالیت کرده است لذا شکی نیست که شرکتهای چینی پس از برداشته شدن تحریم فعالیت بیشتری داشته باشند.
وی با بیان اینکه برنامه ریزیها در زمینه ارتباط با ایران در سطح بالای دو کشور در حال پیگیری و انجام است، اظهار کرد: در حوزه صنعت برق قراردادهای زیادی با ایران تنظیم شده اما امضای آن را به زمان ورود رییس جمهوری چین به ایران در ژانوییه امسال موکول کرده ایم |