وزير اقتصاد در ابتداي اين ديدار با اشاره به روابط تاريخي و ريشه دار اقتصادي و وجود اشتراكات فرهنگي بين دو كشور گفت: همكاري هاي اقتصادي و تجاري و ديپلماتيك بين دو كشور ايران و تركيه مي تواند، نقش موثري در پيشگيري از افراط گرايي در منطقه داشته باشد. وزراي اقتصاد ايران و تركيه توافق كردند كميته اي مشترك جهت بررسي همكاري هاي گمركي دو كشور تشكيل و پيشنهادهاي عملي براي ارتقاء سطح همكاري ها را تدوين كنند.
به گزارش مهر، علي طيب نيا در ديدار وزير گمرك و تجارت تركيه گفت: ايران و تركيه همكاري هاي گمركي را ارتقاء مي دهند. نورالدين جانيكلي وزير گمرك و تجارت تركيه نيز در ديدار با علي طيب نيا وزير امور اقتصادي و دارايي ضمن تاكيد بر توسعه روابط اقتصادي و گمركي بين ايران و تركيه، روابط كنوني بين دو كشور را با اهميت ارزيابي كرد.
وزير اقتصاد در ابتداي اين ديدار با اشاره به روابط تاريخي و ريشه دار اقتصادي و وجود اشتركات فرهنگي بين دو كشور گفت: همكاري هاي اقتصادي و تجاري و ديپلماتيك بين دو كشور ايران و تركيه مي تواند، نقش موثري در پيشگيري از افراط گرايي در منطقه داشته باشد.
وي گفت: سفرها و ملاقات و مذاكرات بين مسئولين و مقامات دو كشور مي تواند زمينه هاي لازم براي پيشرفت روابط دوجانبه را فراهم كند. طيب نيا همچنين ابراز اميدواري كرد، سفر نورالدين جانيكلي وزير گمركات و تجارت تركيه نيز منشاء گسترش روابط بين دو كشور در آينده باشد.
نورالدين جانيكلي؛ وزير گمرك و تجارت تركيه نيز با اشاره به روابط صميمي و ريشه دار بين دو كشور و به ويژه بين تجار و كارآفرينان ايراني و ترك بيان داشت: من ايران را خانه دوم خودم مي دانم و اين احساس خود را در جمع بازرگانان ايراني و ترك نيز اعلام كردم كه نمي توانم بين تجار ايراني و ترك فرقي قائل شوم و به نظرم همه ما متعلق به يك خانواده ايم.
وي امضاء موافقت نامه تجارت ترجيحي و رفع مشكل تردد كاميون ها در دو كشور را از جمله دستاوردهاي قابل توجه كه منجر به تسهيل و تسريع روابط تجاري و اقتصادي بين دو كشور شده، دانست.
در اين ديدار همچنين دو وزير توافق كردند كميته اي مشترك جهت بررسي همكاري هاي گمركي تشكيل و در كوتاه ترين زمان پيشنهادات عملي براي ارتقاء سطح همكاري هاي دو جانبه در اين زمينه ارائه دهد. |