به گزارش روابط عمومی اتاق ایران، ابراهیم جمیلی رئیس شورای بازرگانی ایران و هند با اشاره به روابط تجاری بین دو کشور اظهار داشت: ظرفیت ها و توانمندی های دو کشور برای توسعه روابط تجاری زیاد است که باید دو طرف از این فرصت ها نهایت استفاده را ببرند.
جمیلی ادامه داد: رشد اقتصادی هند 8 درصد است که بعد از چین بالاترین رشد اقتصادی را دارد و آمار و ارقام نشان می دهد که در آینده شاهد رشد هند خواهیم بود چون کشورهای بزرگ اروپایی در هند سرمایه گذاری کرده اند و همچنین آمریکا بازار ثانویه خود را در هند قرار داده است.
وی افزود: با توجه به اقتصاد متنوع هند، افزایش سرمایه گذاری و افزایش روز افزون فروش کالاهای هندی در بازارهای جهان هند مکان مناسبی برای سرمایه گذاری در زمینه های مختلف است.
رئیس شورای بازرگانی ایران و هند اعلام کرد: بررسی راه کارهای توسعه تجارت با هند هدف این نشست است که با رفع موانع و مشکلات شرایط خوبی در انتظار ما خواهد بود. حمل ونقل و مسائل بانکی از معضلات بر سر راه تجارت است.
جمیلی با اشاره به اینکه در تکالیف بودجه، بانک ها ملزم به دریافت 10 درصد سپرده برای گشایش اعتبار از بازرگانان هستند، گفت: این رقم توسط بانک ها، از بازرگانان و مشتریان خاص به میزان 30 درصد و از بازرگانان عادی معادل 130 درصد سپرده گشایش اعتبار (LC)دریافت می شود.
وی در ادامه، عمده مشکلات بازرگانان ایرانی برای تجارت با هند را حمل و نقل دانست و افزود: با توجه به کوتاهی مسیر و همچنین راه های ارتباطی موجود ماننده راه های آبی، هوایی و ترانزیت، باز هم حمل و نقل بیشترین مانع و هزینه را در مسیر توسعه تجارت ایران و هند ایجاد می کند.
رییس خانه اقتصاد ایران، با تاکید بر امتیاز بندر چابهار در جنوب ایران، اظهار داشت: این بندر می تواند موانع ذکر شده را از میان بردارد و چابهار را به منطقه ای تجاری، ترانزیتی تبدیل کند.
رئیس شورای بازرگانی اتاق ایران و هند با انتقاد از عملکرد بانک ها به منظور ایجاد و پرداخت تسهیلات به بازرگانان، ادامه داد: این بسیار تعجب آور است که بانک ها قوانین مورد تصویب مجلس را به جهت در خطر افتادن منافع شان اجرا نمی کنند و از این قوانین برداشت سلیقه ای دارند.
وی افزود: در تکالیف بودجه تاکید شده تا هر بازرگانی برای گشایش LC معادل 10 درصد سرمایه را سپرده گذاری کند؛ اما شاهد هستیم که بانک ها از بازرگانان خاص معادل 30 درصد و از بازرگانان عادی معادل 130 درصد طلب سپرده گذاری می کنند.
این عضو اتاق بازرگانی صنایع و معادن ایران تصریح کرد: نبود نظارت و مدیریت صحیح بانک مرکزی منجر به ایجاد این نوع عملکرد بانک ها شده است.
وی با مد نظر قرار دادن سخنان اخیر فعالان و مسئولان بانکی کشور، گفت: زمانی که به این نوع برخورد بانک ها انتقاد می شود؛ پاسخ می دهند که ما در شرایط تحریم به سر می بریم، اکنون این خواسته برای بخش خصوصی ایجاد شده؛ زمان برداشته شدن تحریم ها نیز می رسد و در آن زمان است که فعالان بخش خصوصی انتظار رفتار رقابتی را از بانک ها خواهند داشت.
خزانه دار شورای بازرگانی ایران و هند نیز با تاکید بر وجود رقبای قدرتمند تجاری در بازار هند، افزود: نباید این انتظار را داشت که تنها بازرگانان ایرانی هستند که بازار هند را کشف کرده اند.
محمد مهدی طباطبایی افزود: کشورهای اروپایی و امریکایی از مدت ها قبل برای حضور خود در بازار یک میلیارد و 200 میلیون نفری هندوستان برنامه ریزی های مدونی داشته اند که تا حد زیادی نیز به مرحله اجرا رسیده است.
وی خروج از تجارت سنتی را مورد تاکید قرار داد و گفت: تجار ایرانی تاکنون در بازار هند، به صورت سنتی و نیمه ورود پیدا کرده اند، اما لازم است که برای توسعه تجارت و شیوه های آن برنامه ریزی تازه ای داشته باشند.
طباطبایی با اشاره به اولویت های اقتصادی دولت یازدهم ادامه داد: کابینه دولت یازدهم به منظور رشد اقتصادی کشورمان درصدد افزایش نرخ صادرات و توسعه تجاری با کشورهای مختلف است.
این عضو خانه اقتصاد ایران اضافه کرد: از این رو می توان هند را یکی از کشورهایی دانست که توسعه تجارت با آن می تواند در رشد نرخ اقتصاد موثر باشد.
وی با اشاره به رشد نرخ اقتصادی هند، گفت: زمانی که اقتصاد کشوری رشد پیدا می کند؛ قدرت خرید مردم نیز افزایش می یابد. بنابراین سلیقه مصرفی نیز بالا می رود و مصرف کالای لوکس نیز رونق می گیرد.
به اعتقاد وی، این فرصتی است تا با تولید کالاهای مورد نیاز و همسو با سلیقه مردم هند، برای تصاحب این بازار لوکس برنامه ریزی داشته و نرخ واردات کالای ایرانی به هند را افزایش داد.
** ارزان بودن نیروی کار از جذابیت های هند برای ایجاد بازارهای ثانویه
نایب رئیس شورای بازرگانی ایران و هند نیز ارزان بودن نیروی کار را از جذابیت های هند برای ایجاد بازارهای ثانویه دانست و گفت: رشد اقتصادی چین یک حباب است که توسط دستمزد نیروی کار از بین خواهد رفت؛ اما این مشکل در هند دیده نمی شود و شرکت های امریکایی از هم اکنون به فکر ایجاد بازار ثانویه خود در هند هستند.
مصطفی ناظری با اشاره به سابقه تجاری اروپا و امریکا با هند، افزود: هند با این کشورها، به جهت زبان استعماری، نزدیکی دارد به همین منظور شرکت هایی با سابقه 180 سال در هند وجود دارند که امریکایی و اروپایی هستند.
وی شراکت 70 درصدی اروپا و امریکا را مورد توجه قرار داد و تصریح کرد: حدود 70 درصد از شرکت های هندی، با تجار اروپایی و آمریکایی شراکت دارند.
عضو اتاق صنایع و معادن ایران با تاکید بر تدوین استراتژی های منظم و عملی توسعه تجاری ایران در هند، گفت: با وجود امتیازات مطلوب کشور هند برای واردات کالای ایرانی، این مسیر بسیار پیچیده بوده و مشکلات بسیاری بر سر راه وجود دارد.
وی افزود: تاسیس یک شرکت در هند بسیار آسان است؛ به طوری که یک فرد با در اختیار داشتن تنها یک صندوق پستی می تواند شرکتی را تاسیس کند، از این رو شرکت های بسیاری در هند وجود دارند که می توان با آنها رایزنی تجاری داشت.
گفتنی است که در ادامه این نشست نمایندگان شرکت های کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران به توضیح و معرفی توانایی ها و ظرفیت های حمل ونقل دریایی کشور پرداختند. همچنین در پایان این نشست،جلسه پرسش و پاسخ تجار و بازرگانان ایرانی با نمایندگان شرکت های کشتیرانی و نماینده بانک پارسیان برگزار گردید. |