در نشست مشترک تجار و صادرکنندگان ایرانی با هیات تجاری اندونزی که صبح امروز با حضور رییس سازمان توسعه تجارت برگزار شد، راهکارهای رسیدن به توافقات ایجاد شده بین دو کشور مورد مذاکره قرار گرفت و مشکلات تجار بررسی شد.
به گزارش خبرنگار ایسنا، ولیالله افخمی راد - رییس سازمان توسعه تجارت ایران - در نشست مشترک تجار و صادرکنندگان ایرانی با هیات تجاری اندونزی که در نمایشگاه بینالمللی برگزار شد، اظهار کرد: تصمیم و عزم جدی برای عملیاتیکردن تجارت ترجیحی با کشور اندونزی داریم و در این مسیر درخواست دارم اقدامات جدی برای عملیاتی کردن هر چه سریعتر این توافقنامه انجام شود.
وی با بیان اینکه امیدواریم این سفر موجبات بسط و توسعه روابط تجاری بین دو کشور را فراهم کند، گفت: حجم تجارت بین کشور ایران و اندونزی قابل توجه نیست، در حالی که با توجه به ظرفیتهای دو کشور میتوانیم حجم تجارت را افزایش دهیم.
افخمیراد افزود: اندونزی تولیدکننده کالاهایی است که به آن نیاز داریم و ایران نیز تولیدکننده کالاهایی است که اندونزی به آن نیاز دارد.
همچنین رودی رجب - مسئول کمیسیون تجاری ایران و اندونزی - در این مراسم با ابراز امیدواری از گسترش همکاری تجاری بین ایران و اندونزی اظهار کرد: حجم مبادلات تجاری بین ایران و اندونزی در سال 2014 به 400 میلیون دلار رسیده است اما دو موضوع مهم بین روابط بین دو کشور وجود دارد که یکی از آنها مسائل سیاسی، ژئوپلتیکی و تحریمها علیه ایران است.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه شناخت بین تجار ایرانی و اندونزی باید افزایش یابد، تصریح کرد: در این زمینه اتاق بازرگانی و شورایی تشکیل دادیم و در پی افزایش تجاری بین کشورمان با ایران هستیم. همچنین امیدواریم شما هم شورای تجاری ایران و اندونزی را تشکیل و در آینده بیشتر مورد توجه قرار دهید.
مسئول کمیسیون تجاری ایران و اندونزی گفت: در حال حاضر کالاهایی که بین ایران و اندونزی تبادل می شوند شامل روغن پالم، روغن خوراکی، پارچه، قطعات یدکی، پوشاک بچه یا قطعات مورد نیاز صنعت نفت است که امیدواریم تعداد این اقلام بیشتر شود.
رجب در عین حال بیان کرد: ما تجهیزات مورد نیاز صنعت نفت و گاز یا نفت خام را از ایران وارد میکنیم که البته واردات غیرمستقیم آن هزینههای زیادی را به اندونزی تحمیل و مشکلاتی ایجاد میکند.
وی در عین حال بیان کرد: اندونزی واردکننده خشکبار، خرما، فرش، پارچه، محصولات پتروشیمی و مواردی دیگر از ایران است که میتوان گفت حجم مبادلات دو کشور مناسب است و امیدواریم با برداشته شدن تحریمها این میزان افزایش یابد.
مسئول کمیسیون تجاری ایران و اندونزی با بیان اینکه با وجود تحریمها سعی کردیم روابط تجاریمان با ایران را حفظ کنیم، گفت: یکی از مهمترین اقلامی که از ایران وارد میکنیم قیر است و با توجه به اینکه سالانه حدود یک میلیون مترمکعب قیر نیاز داریم و نمیتوانیم آن را مستقیما از ایران وارد کنیم، طبیعی است که این موضوع و واردات غیرمستقیم هزینههایی را به ما وارد میکند که امیدواریم همه این موضوعات با برداشتهشدن تحریمها برطرف شود.
رجب اظهار کرد: در سفری که رییس جمهوری ایران به اندونزی داشت با توافقاتی که بین دو رییس جمهور صورت گرفت قرار شد حجم مبادلات تجاری افزایش یابد و در یادداشت تفاهمی که امضاء شد مسائل مهم مورد بحث و مذاکره قرار گرفت و مقرر شد همکاریهای ایران و اندونزی در زمینههای مورد بحث افزایش یابد و ما نیز به ایران آمدیم تا راهکارهای رسیدن به توافقات انجام شده را پیدا کنیم. |