عضو هیات نمایندگان اتاق تهران گفت: هزينه فعاليت اقتصادي در كشور ما ۱۳برابر جهان است و بايد در اين زمينه تلاش مضاعفي به خرج بدهيم و مجلس نيز با وضع قوانين موانع موجود را برطرف كند. يحيي آلاسحاق در سلسله جلسات فرصت تاريخي انقلاب بااشاره به نقش اقتصاد درخانواده و بنگاههاي اقتصادي اظهار داشت: يكي از مشكلات اساسي كشور ما اين است كه اقتصاد خانواده، اقتصاد مقاومتي نبوده و كمتر خانوادههايي بودجهريزي و برنامهريزي سالانه اقتصادي دارند و نظام اقتصادي خانواده آنها مبتني بر هزينه و درآمد است. وي افزود: يكي از اقدامات مهم در اقتصاد، تدبير معيشت و به كارگيري عقل بوده و كسي كه مدير بنگاه يا مادر خانواده ميشود، بايد تدبير معيشت و اداره اقتصادي را آموخته باشد، وگرنه درخانواده يا دركارخانه با مشكل روبهرو ميشود. رييس سابق اتاق بازرگاني تهران با بيان اينكه آموزش اقتصادي در سنين كودكي عامل بسيار موثري براي تدبير معيشت در آينده زندگي بوده و ياد دادن اقتصادي زندگي كردن درخانواده ازجمله ضروريات بوده، تصريح كرد: دركشورهاي خارجي از دوره دبستان كودكان را با اقتصاد آشنا ميكنند درحالي كه ازجمله مشكلات كشور ما بيتوجهي به مساله اقتصاد است.
اصلاح الگوي مصرف، يكي از پايههاي اقتصاد مقاومتي
آلاسحاق با اظهار تاسف از اينكه دربرخي خانوادههاي ايراني حتي يك جنس ايراني نيز استفاده نميشود، بيان كرد: يكي از پايههاي اقتصاد مقاومتي اصلاح الگوي مصرف است و همه ما بايد بدانيم كه با خريد جنس خارجي فرزندان خود را بيكار ميكنيم و به ازاي آن در تركيه و ساير كشورها ايجاد اشتغال ميشود. وي گفت: اگر توليدكنندگان و بنگاههاي اقتصادي كشور عقل معيشت و مديريت اقتصادي نداشته باشند، در شرايط تهديد كنوني كه به جنگ اقتصادي بيشتر شبيه بوده، امكان دوام و بقا پيدا نميكنند.
وي همچنين با بيان اينكه ايران درحال حاضر در يك جنگ تمامعيار اقتصادي با جهان بوده، اظهار داشت: دشمنان ميگويند كه هيچكس حق خريد پتروشيمي از ايران را ندارد يا در روابط بانكي هيچگونه اجازهيي به فعالان اقتصادي نميدهند كه بدون شك آموختن راه مقابله با تهديد و چگونگي رسيدن به اهداف در شرايط بحران را بايد مورد توجه قرار داد.
رييس سابق اتاق بازرگاني تهران با تاكيد بر «دشمنان ايران اسلامي با اصل اسلام و انقلاب ما مشكل دارند»، بيان كرد: دشمنان در 15سال اخير در حوزه تعارضات بينالمللي جنگ اقتصادي را برجنگ نظامي ترجيح دادند، چراكه آنها با اصل اسلام و انقلاب ما مشكل دارند البته در نهايت اين جنگ نيز به نفع ما و مردم ايران تمام ميشود. وي بااشاره به مذاكرات هستهيي خاطرنشان كرد: درجريان مذاكرات هستهيي اقتدار ايران به نمايش درآمده و ديپلماتهاي امريكا با 135 كارشناس و كشورهاي اروپايي هريك با بيش از 30 كارشناس در اين مذاكرات شركت داشتند و ما تنها با 4 ديپلمات و 20 همراه با آنها مذاكره ميكنيم و درنهايت آنها نميدانند كه چگونه بايد با تيم مذاكرهكننده ايراني تعامل كنند. آلاسحاق تصريح كرد: ما بر شعارهاي ابتدايي انقلاب پافشاري كرده و ايجاد رفاه و امنيت براي مردم را راهي براي مقابله دشمن ميدانيم چراكه دشمن تمام مسيرهاي آسيبپذيري ايران اسلامي را بررسي كرده است.
جنگ اقتصادي را جدي بگيريم
آلاسحاق با بيان اينكه اقتصاد مقاومتي راهكاري براي حفظ انقلاب است، افزود: اقتصاد مقاومتي ميتواند ما را در برابر حملات دشمن بيمه كند و اگر همه نهادها با يكديگر همكاري لازم را داشته و تدبير معيشت و اداره اقتصادي كنند، ميتوانيم با كمترين هزينه بيشترين سود را براي خود كسب كنيم. رييس سابق اتاق بازرگاني تهران با بيان اينكه ازجمله مصاديق اقتصاد مقاومتي براي توليدكننده توليد جنس خوب، با كيفيت و كاهش هزينه مصرفي براي مردم است، گفت: مديران اقتصادي كشور بايد مساله جنگ اقتصادي را جدي گرفته و با كم كردن هزينهها، زمينههاي بهرهوري بيشتري را براي كشور فراهم كنند.
وي بااشاره به نقش بانوان در اقتصاد مقاومتي اظهار داشت: نقش بانوان در اقتصاد مقاومتي چشمگير است و آنها بايد با محاسبهگري، پرهيز از چشم و همچشمي و دقتنظر در دخل و خرج خانواده فرزندان را آموزش صحيح داده و از محصولات داخلي خريد كنند و در نگهداري از اجناس نيز تلاش كنند.
اقتصاد بايد از سياست جدا شود
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگاني تهران خاطرنشان كرد: دولتمردان ما درحوزه اقتصادي انسانهاي پرتلاش و دلسوزي هستند و تا زماني كه با فرمايشات مقام معظم رهبري درحوزه اقتصادي همراه هستند، كار خود را بهخوبي انجام ميدهند و البته بدون شك دولت كار بلد بوده اما كارشان سنگين است چراكه اداره كشور در شرايط ركود و تحريم بسيار دشوار است.
وي با تاكيد بر اينكه فضاي سياسي بر فضاي اقتصادي كشور تاثير ميگذارد، تصريح كرد: براي داشتن اقتصاد سالم بايد سياست را از اقتصاد متمايز كرد و اقتصاد ما بايد به داشتههاي خود نگاه كرده و نيمنگاهي هم به فضاي بيروني داشته باشد يعني درونزاي بروننگر باشد. آلاسحاق با اظهار تاسف از اينكه در زمينه توسعه كسبوكار در جايگاه 138 جهان قرار داريم، گفت: به اين معنا كه هزينه فعاليت اقتصادي در كشور ما 13برابر جهان است و بايد در اين زمينه تلاش مضاعفي به خرج بدهيم و مجلس نيز با وضع قوانين موانع موجود را برطرف كند. |