رییس کارگروه صادرات خدمات فنی و مهندسی سازمان توسعه تجارت ایران از ساماندهی صادرات خدمات با گسترش تشکیل میز صادرات در حوزه های مختلف خبر داد.
زهرا تاج پور در جلسه ای حول محور صادرات خدمات فنی و مهندسی در مشهد گفت: میز صادرات خدمات در راستای معرفی حوزه های مختلف خدمات و با هدف تعامل و هم افزایی سازمان های صنعت، معدن و تجارت استانها و سازمان توسعه تجارت ایران تشکیل می شود.
وی با اشاره به مشکلات حوزه صادرات خدمات فنی و مهندسی در کشور افزود: حجم بسیاری از پروژه های مربوط به خدمات فنی و مهندسی در عراق در حال اجراست که به دلایل متعدد صادرکنندگان ایرانی در این کشور با مشکل مواجه شده اند.
تاج پور اظهار کرد: موضوع امنیت داخلی این کشور، تاخیر کارفرمایان در پرداخت صورت وضعیت ها و تنزیل چک ها به دلیل کمبود نقدینگی بانکهای عراق باعث کاهش تمایل حضور صادر کنندگان در این بازار شده است.
وی گفت: دلایل مزبور موجب بروز مشکلات مالی برای صادرکنندگان در اجرای پروژه های خدمات فنی و مهندسی شده و از سوی دیگر معضل عدم پذیرش ضمانت نامه های صادراتی در کشورهای هدف به دلیل وجود تحریم های یکسویه علیه ایران مزید بر علت بوده است.
وی ادامه داد: علاوه بر تخمین ظرفیت صادرات خدمات فنی و مهندسی شرکت های داخلی و رصد وضعیت موجود باید علل افت صادرات خدمات فنی و مهندسی ایران در سال گذشته به طور واقع بینانه بررسی شود.
وی با تاکید بر اهمیت جایگاه صادرات خدمات فنی و مهندسی در اقتصاد ایران گفت: ظرفیت ها و توانمندیهای خدمات فنی و مهندسی استان خراسان رضوی برای اجرای پروژه های برون مرزی با توجه به مزیت ها و نزدیک بودن این استان به بازارهای هدف آسیای میانه باید مشخص شود.
وی افزود: لازمه تصمیم گیری صحیح در حوزه صادرات خدمات فنی و مهندسی نیازمند تدوین برنامه جامع صادرات در این حوزه است که باید با توجه به ظرفیت هر استان و با محوریت تشکل ها و انجمن های صادراتی مربوطه و همکاری تمام وزارتخانه های ذیربط انجام گیرد.
تاج پور با اشاره به برنامه های این سازمان مبنی بر ساماندهی صادرات خدمات در کشور گفت: گردشگری یکی دیگر از شاخه های صادرات خدمات است که با رونق این صنعت تعداد بسیاری از صنایع دیگر رشد کرده و علاوه بر ارزآوری و ایجاد ارزش افزوده موجب اشتغالزایی می شود.
وی بیان کرد: ارتقای سطح زیر ساختها از قبیل هتلداری، حمل و نقل، شبکه حمل و نقل ریلی، جاده ای و هوایی، فرهنگ سازی در نحوه پذیرش گردشگران و موضوعاتی از این دست، بیانگر بهره جویی از صنعتی است که سبب رشد اقتصادی در بسیاری از کشور ها شده است.
تاج پور با بیان اینکه لازمه موفقیت در صنعت گردشگری تغییر رویکردهای تصمیم گیرندگان کشور می باشد گفت: استان خراسان رضوی علاوه بر توریسم زیارتی و توریسم سلامت می تواند به خاطر تنوع منابع زیست محیطی، آثار باستانی و تاریخی و نزدیک بودن به استانهای سرسبز شمالی کشور به قطب گردشگری سیاحتی و اکوتوریسم تبدیل شود.
مسئول میز صادرات خدمات سازمان توسعه تجارت ایران نیز در این نشست گفت: فعالیت میز صادرات خدمات در سازمان توسعه تجارت از دی ماه سال گذشته با هدف بررسی ظرفیتهای استانها در حیطه صادرات خدمات شروع به کار کرده است.
علی حسینی حیطه فعالیت های این میز را در حوزه های صادرات خدمات گردشگری، فرهنگی و هنری، نیروی کار، فنی و مهندسی ذکر و بیان کرد: هدف از تشکیل جلسات این میز اعمال حمایت های قانونی و غیرمستقیم و رفع موانع و مشکلات حوزه های مذکور است.
وی با بیان اینکه استان خراسان رضوی از توانمندترین استانهای کشور در صادرات خدمات فنی و مهندسی است افزود: این استان در حوزه های فرهنگی و هنری از قبیل موسیقی، سینما، تئاتر، هنرهای تجسمی و آموزش صنایع دستی نیز از توانمندی های بسیار برخوردار است.
حسینی با بیان اینکه به جای تشکیل جلسات اتاق فکر باید وارد حیطه عملیاتی شده و نسبت به اصلاح قوانین و مقررات اقدام کرد گفت: اصلاح قوانین و انجام اقدامات پشتیبانی توسط سفارتخانه ها و رایزنان و روسای سازمان ها و تعامل با یکدیگر به پیشبرد اهداف کمک می کند.
رییس نمایندگی وزارت امور خارجه در شمال و شرق کشور نیز در این جلسه از پذیرش هیات هایی به منظور ایجاد ارتباط تجاری با پروژه ها و طرح های ایرانی خبر داد.
غلامعباس ارباب خالص گفت: ایجاد ارتباط تجاری مجدد با کشورهایی از قبیل اتریش، آلمان و الجزایر، تقویت ارتباط با کشورهای عراق، قرقیزستان و ترکمنستان و برقراری ارتباط با کشورهای ترکیه و ویتنام و آذربایجان در اولویت برنامه های این نمایندگی قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه به دنبال ایجاد ارتباطات تجاری مجدد استان خراسان رضوی با مراکش و حیدر آباد هند هستیم افزود: فعالسازی وابسته های کار در سفارتخانه های ایران در خارج از کشور می تواند به رونق صدور نیروی کار متخصص منجر شود.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی نیز در این نشست استانداردسازی ارتباط الکترونیک با رایزنان اقتصادی و سطح بندی شهرهای توریستی از سوی سازمان توسعه تجارت ایران، ابلاغ استانداردهایی برای شهر اول توریستی کشور از جمله مشهد به استانداران، در نظر گرفتن تسهیلات برای توسعه صادرات خدمات و اتخاذ راهکار برای حضور بانک های خارجی در فرایندهای صادراتی را از درخواست های تشکلهای صادراتی این استان برشمرد.
راضیه علیرضایی اظهار کرد: تمرکز زدایی از خطوط اعتباری، تشکیل تشکل های صادرات خدمات در همه حوزه ها، حمایت از صادرات خدمات فنی و مهندسی، اصلاح قوانین کمیسیون ماده 19 برای حمایت ویژه از شرکت های خدمات صادرات و تفویض بخشی از اختیارات این کمیسیون به استانها از دیگر درخواست های تشکل های صادراتی این استان است. |