امروز : پنج شنبه ۱ آذر |

اطلاعیه و اخبار -گفت‌و‌گوی فعالان اقتصادی ایران و سوریه در اتاق تهران انتقاد از حضور کمرنگ تجار ایرانی در بازار سوریه آمادگی برای راه‌اندازی خطوط کشتیرانی میان دو کشور
گفت‌و‌گوی فعالان اقتصادی ایران و سوریه در اتاق تهران انتقاد از حضور کمرنگ تجار ایرانی در بازار سوریه آمادگی برای راه‌اندازی خطوط کشتیرانی میان دو کشور
 
گفت‌و‌گوی فعالان اقتصادی ایران و سوریه در اتاق تهران انتقاد از حضور کمرنگ تجار ایرانی در بازار سوریه آمادگی برای راه‌اندازی خطوط کشتیرانی میان دو کشور
 :  تیتر خبر
1394/02/09
 :  تاریخ

 هیات تجاری سوریه که جمعی از تجار و فعالان اقتصادی شیعه این کشور بودند، عصر دیروز به اتاق تهران آمدند و در دیدار با فعالان اقتصادی تهران به رایزنی پیرامون همکاری‌های فی‌مابین پرداختند. اعضای این هیات در حوزه های پتروشیمی، مصالح ساختمانی، دارو و مواد غذایی فعال بودند.
به گزارش روابط عمومی اتاق تهران، در این نشست رایزن بازرگانی سفارت ایران در سوریه و نیز دبیرکل اتاق مشترک ایران و عراق و مشاور اتاق تهران حضور داشتند و در خصوص نوع مناسبات اقتصادی دو کشور توضیحاتی دادند. در انتهای این نشست نیز تجار و فعالان اقتصادی دو طرف در خصوص همکاری های اقتصادی رو در رو به گفت وگو نشستند.
علی کاظمینی رایزن اقتصادی سفارت ایران در سوریه در این نشست با اشاره به اینکه روابط اقتصادی دو کشور ایران و سوریه به دوران پیش از انقلاب اسلامی باز می گردد و در طول این مدت نیز این روابط فراز و نشیب های زیادی به خود دیده است، گفت: سطح همکاری های تجاری ایران و سوریه در طول چندین دهه که از آن می گذرد عمدتا در دست بخش های دولتی و نیمه دولتی بوده است و بخش خصوصی سهم بسیار محدودی در این بازار داشته است.
وی افزود: مقامات سیاسی و اقتصادی سوریه نیز بارها در ملاقات های خود با مسولان ایران، عنوان کرده اند که بازار کشور سوریه مملو از کالاهای عربستان سعودی، اردن و سایر کشورهای عرب است در حالی که مردم و دولت سوریه علاقمند به استفاده از کالاها و محصولات ایرانی هستند اما به ندرت کالاهای ساخت ایران در این بازار حضور دارد.
به گفته وی، عمده حضور ایران در بازار سوریه مربوط به صدور خدمات فنی و مهندسی می شود که آن نیز از طریق شرکت های دولتی صورت می گیرد.
کاظمین به آخرین آمار مبادلات تجاری میان ایران و سوریه نیز اشاره کرد و با اعلام اینکه سطح مبادلات در حال حاضر حدود 1 میلیارد دلار است، یکی از عمده دلایل ضعف همکاری های اقتصادی میان دو کشور را عدم شناخت کالاهای ایرانی در بازار سوریه عنوان کرد.
رایزن اقتصادی سفارت ایران در سوریه بر سیاست شناخت کالاها و توانمندی های ایران در بازار سوریه تاکید کرد و بخشی از آن را جزو وظایف فعالان اقتصادی و بخش خصوصی ایران دانست. وی در خصوص کشور سوریه گفت: امنیت کشور سوریه در حال حاضر به مراتب از عراق بهتر است و بخش خصوصی ایران تصور نکنند که نمی توانند به این بازار ورود پیدا کنند یا آنکه دچار مشکل خواهند شد.
کاظمین یکی از علاقمندی های ایران برای حضور در بازار سوریه را ورود به حوزه خدمات فنی و مهندسی در این کشور عنوان کرد و با اعلام اینکه بازسازی این کشور فرصت بسیار مناسبی را پیش روی کارآفرینان و بنگاه های اقتصادی ایران قرار داده است، افزود: در حال حاضر علاوه بر ایجاد شرایطی مناسب برای حضور شرکت های فعال در حوزه خدمات فنی و مهندسی، موضوع راه اندازی دو خط کشتیرانی میان دو کشور مطرح است که امیدواریم طی همکاری دولت های دو طرف این خطوط هر چه سریع تر ایجاد شود.
آمادگی سوری‌ها برای توسعه همکاری با ایران
«حسن جواد» یکی از سرپرستان هیات تجاری سوریه در این سفر و همچنین از اعضای اتاق بازرگانی و صنعت سوریه، در این نشست از آمادگی دولت و بخش خصوصی این کشور برای توسعه و تقویت همکاری ها با ایران خبر داد و گفت: ما آمادگی داریم با جدیت مسیر همکاری های اقتصادی میان دو کشور را برای حضور بخش خصوصی ایران در بازار سوریه فراهم کنیم و آماده ایم تا از نزدیک سخنان فعالان اقتصادی ایران را بشنویم و برای رفع موانعی که وجود دارد تلاش کنیم.
وی با اشاره به حمایت های دولت و مردم ایران از کشور سوریه و اتفاقات سال های اخیر در این کشور، افزود: امیدواریم که در حوزه های مختلف اقتصادی نیز شاهد حمایت ها و پیشتیبانی ملت و دولت ایران باشیم.
«بشار شمهه» از دیگر اعضای این هیات تجاری و از فعالان اتاق بازرگانی و صنعت سوریه نیز طی سخنانی با اشاره به اینکه بخش عمده ای از خاک سوریه در حال حاضر در اختیار دولت و حکومت این کشور است و تروریست ها تنها بخش کوچکی را در اختیار دارند، گفت: فعالیت های اقتصادی بزرگ و زیرساخت های عمده همچنان در اختیار دولت سوریه است و علاوه بر این، دولت و حکومت سوریه دو بندر مهم تجاری و نیز پالایشگاه های بزرگ در منطقه حمص را همچنان در اختیار دارد.
شمهه به امنیت در پایتخت سوریه اشاره کرد و یادآور شد که دمشق با 8 میلیون نفر جمعیت در امنیت کامل قرار دارد. وی با این توضیحات، به بخش خصوصی و فعالان اقتصادی ایران اطمینان داد که حضور آنها در بازار سوریه تهدیدی در بر نخواهد داشت و تجار ایرانی می توانند به مانند سایر کشورها سهمی از بازار این کشور داشته باشند.
این عضو اتاق بازرگانی و صنعت سوریه عمده ترین کالاهای صادراتی از سوریه به ایران را زیتون، روغن زیتون، پنبه و محصولات نساجی عنوان کرد که در حال حاضر می توان به بازار ایران روانه کرد.

 

 
1368
close button