امروز : جمعه ۱۰ فروردین |

اطلاعیه و اخبار -زنگنه: برنامه افزايش يک ميليون بشکه اي صادرات نفت خام
زنگنه: برنامه افزايش يک ميليون بشکه اي صادرات نفت خام
 
زنگنه: برنامه افزايش يک ميليون بشکه اي صادرات نفت خام
 :  تیتر خبر
1393/12/27
 :  تاریخ

تولید و صادرات نفت خام کشور در صورت برداشته شدن تحریم های بین المللی ، ظرف چند ماه روزانه یک میلیون بشکه افزایش می یابد.

وزیر نفت گفت: با برداشته شدن تحریم ها علیه ایران اتفاق های زیادی رخ می دهد و پیش بینی می شود که افزایش صادرات یک میلیون بشکه ای نفت خام ایران پس از لغو تحریم ها، تاثیر زیادی بر قیمت نفت خام و بازارهای جهانی نداشته باشد.
بیژن نامدار زنگنه به همزمانی افتتاح فاز 12 به عنوان بزرگترین طرح صنعتی کشور با مذاکرات هسته ای ایران و گروه 1+5 و این که این همزمانی می تواند پیام سیاسی مهمی را برای کشورهای غربی به همراه داشته باشد اشاره کرد و گفت: تحریم های کنونی علیه ایران ظالمانه بوده و در واقع حق ملت ایران را ضایع کرده است.

وزیر نفت با اشاره به افزایش 120 میلیون متر مکعبی تولید گاز در یک سال اخیر گفت: بخش عمده ای از این مقدار گاز طبیعی (حدود 68 میلیون متر مکعب) از طریق فاز 12 تامین شده است.
زنگنه با اشاره به همزمانی افتتاح فاز 12 پارس جنوبی با پنجاه و چهارمین سالروز ملی شدن صنعت نفت، گفت: این طرح به عنوان بزرگترین پروژه تاریخ صنعت نفت به بهره برداری می رسد.

وزیر نفت افزود ، تاکنون در فاز 12 پارس جنوبی 7,5 میلیارد دلار سرمایه گذاری شده است و با بهره برداری از این طرح، روزانه 80 میلیون متر مکعب گاز و 120 هزار بشکه میعانات گازی به ظرفیت تولید کشور افزوده می شود.
زنگنه به اعمال تحریم و محدودیت های مالی در جریان اجرای فاز 12 پارس جنوبی اشاره کرد و گفت: با اولویت داشتن هفت فاز متعارف پارس جنوبی (12 و 15 تا 18) این تصمیم بزرگ در زمستان امسال شاهد افزایش بیش از 100 میلیون متر مکعبی گاز در کشور بودیم.
وزیر نفت تولید کنونی فازهای 12 - 15 و 16 - 17 و 18 پارس جنوبی را به ترتیب روزانه بیش از 68، 37 و 18 میلیون متر مکعب اعلام و تصریح کرد: بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته، افتتاح رسمی فازهای 15 - 16،‌اواخر بهار و 17- 18 تابستان سال آینده خواهد بود.

صنعت نفت ایران به طور کامل ملی شده است
زنگنه راه اندازی هفت فاز متعارف پارس جنوبی را در شرایط نبود تحریم ها و حضور شرکت های خارجی، کاری سخت ارزیابی کرد و گفت: ایرانی ها با راه اندازی این فازها در شرایط تحریم و مشکلات مالی نشان دادند که صنعت نفت کشور ایران به طور کامل ملی شده است.
وی با یادآوری مصرف 27 میلیارد لیتر سوخت مایع نیروگاه ها و واحدهای صنعتی به ارزش 18 میلیارد دلار در سال 92 عنوان کرد: پارسال گازرسانی به این مصرف کنندگان روزانه حدود 36 میلیارد متر مکعب بود در صورتی که با افزایش تولید گاز در پارس جنوبی این میزان امسال به 50 میلیارد متر مکعب در روز رسید و این موضوع موجب کاهش مصرف سوخت مایع و صرفه جویی بسیار شد.

توانایی صادرات نفت به همه جا را داریم
زنگنه درباره فروش نفت ایران پس از لغو تحریم ها، گفت: بازارهای نفت متعدد است و اگر تحریم ها برداشته شود ما می توانیم به هر جا که مصلحت باشد ، نفت صادر کنیم و بخش بازاریابی ما این توان را دارد.

وی درباره این که آیا برای دیگر طرح های پارس جنوبی روی قراردادهای تازه نفتی ایران (IPC) حساب کرده اید، افزود: همه قراردادهای فازهای پارس جنوبی امضا شده و پیشرفت آنها بیش از 60 درصد است برای فازهای دیگر پارس جنوبی نمی توان از این قرارداد استفاده کرد.
وزیر نفت درباره توسعه فاز 11 میدان گازی پارس جنوبی با قراردادهای تازه گفت: در فاز 11 پارس جنوبی قرار است از روش دیگری به جز این قرارداد استفاده کنیم ، در واقع در فاز 11 قرار است بخش بزرگی از کار در دریا و بخش کوچکی در خشکی اجرا شود.

زنگنه با بیان این که برای پایان همه طرح های پارس جنوبی 20 میلیارد دلار سرمایه نیاز است، افزود: بخشی از این منابع مالی در شورای اقتصاد تصویب و هم اکنون ابلاغ شده و بخشی از آن قرار است از صندوق توسعه ملی، منابع داخلی شرکت ملی نفت ایران و صرفه جویی حاصل از مصرف فرآورده های نفتی که به علت افزایش تولید گاز حاصل می شود، تامین شود.
وی ادامه داد: اگر این منابع تامین شود ظرف سه سال آینده داستان پارس جنوبی را به پایان می رسانیم.

چینی ها شریکان راهبردی ما هستند
زنگنه درباره همکاری با شرکت های چینی، گفت: ما همیشه چه در زمان تحریم و چه در زمان برداشته شدن تحریم ها، آماده همکاری با شرکت های چینی هستیم و این گونه نیست که اگر ایران در تحریم نبود در پروژه هایمان از شرکت های چینی استفاده نمی کردیم.
وی در باره حضور شرکت ملی نفت چین (سی ان پی سی) در فاز 11 پارس جنوبی و پایان همکاری با این شرکت، گفت: بحث حضور این شرکت چینی در فاز 11 پایان یافته و دو طرف ایران و چین در این فاز هیچ تعهدی به هم ندارند و این شرکت به علت تحریم ،این فاز را توسعه نداده است.
وزیر نفت درباره این که در صورت تمایل حضور این شرکت در این پروژه، ایران با آنها مذاکره خواهد کرد یا خیر، افزود: اگر بخواهند می توانیم با آنها مذاکره کنیم.
زنگنه با بیان این که چین و روسیه شریکان راهبردی ما هستند، تصریح کرد: کشورهایی که در شرایط سخت تحریم با ما کار کرده باشند پس از برداشته شدن تحریم ها در اولویت ما هستند.

فازهای 19 تا 21 اولویت های بعدی پارس جنوبی
وزیر نفت با اعلام این که فازهای اولویت نخست، اواخر شهریور سال 94 به پایان می رسد، درباره اولویت های بعدی پارس جنوبی، گفت: فاز 19 که به اندازه 2 فاز متعارف است و فازهای 20 و 21 ،اولویت های بعدی پارس جنوبی برای توسعه هستند که در صورت تامین منابع مالی و امکانات کافی اجرا می شود.
زنگنه درباره این که آیا ایران پول نفت های فروخته شده خود را از مشتریان دریافت می کند، افزود: همه پول های نفت فروخته شده ایران به جز پول نفت هند به حساب بانک مرکزی واریز می شود.
وی گفت: بخشی از پول نفت فروخته شده درگذشته هنوز به حساب بانک مرکزی واریز نشده است که با برداشته شدن تحریم ها این پول ها به حساب بانک مرکزی واریز می شود.
وزیر نفت درباره صادرات برق از سوی این وزارتخانه تاکید کرد: مسئولیتی برای صادرات برق نداریم و قرار است گاز نیروگاه هایی را که بخش خصوصی می سازد تامین کنیم؛ زیرا نیروگاه ها باید درباره قیمت گاز برای تبدیل به برق با وزارت نفت قرارداد امضا کنند.

هیچ کس حق ندارد این طرح را به اسم خود تمام کند
وزیر نفت درباره این که آیا افتتاح فاز 12 به نام دولت یازدهم تمام می شود؟ گفت: قرارداد فاز 12 در سال 1384 امضا شده است و از آن زمان تاکنون 116 ماه می گذرد و پنج وزیر سکان وزارت نفت را در دست گرفته اند ، از این رو هیچ کس حق ندارد این طرح را به اسم خود تمام کند، زیرا این طرح یک تلاش جمعی بزرگ و دو امدادی بوده است.

پتروپارس توانایی بین المللی شدن را دارد
وزیر نفت با اشاره به تلاش ها و رنج های زیاد وزارت نفت برای شکل گیری شرکت پتروپارس، گفت: این شرکت در صورت کار در کنار یک شرکت تراز اول خارجی، توانایی بین المللی شدن را دارد؛ البته هم اکنون ایران در پارس جنوبی نیازی به حضور شرکت های خارجی ندارد.
وی با اشاره به عملکرد خوب شرکت های فراساحل ایرانی، در نصب و راه اندازی هفت سکوی گازی پارس جنوبی در سال 93، اظهار کرد: در زمان حضور شرکت های خارجی در صنعت نفت، بهترین رکورد راه اندازی 2 سکو دریایی ظرف یک سال بوده است.

 

 
2199
close button