امروز : پنج شنبه ۶ اردیبهشت |

اطلاعیه و اخبار - لزوم انتقال سریع تکنولوژی کشتی سازی در پساتحریم/ آمار رسمی مراجع اقتصادی در حوزه دریا، شفاف نیست
 لزوم انتقال سریع تکنولوژی کشتی سازی در پساتحریم/ آمار رسمی مراجع اقتصادی در حوزه دریا، شفاف نیست
 
لزوم انتقال سریع تکنولوژی کشتی سازی در پساتحریم/ آمار رسمی مراجع اقتصادی در حوزه دریا، شفاف نیست
 :  تیتر خبر
1394/06/10
 :  تاریخ

رییس کمیته کشتی سازی انجمن مهندسی دریایی ایران نبود سفارش ساخت و رکود بازار، و عدم وجود آمار رسمی اقتصادی در این حوزه را از چالش های کشتی سازی در ایران برشمرد و گفت: پس از برداشته شدن تحریم ها باید در یک بازه زمانی کوتاه مدت، انتقال دانش و تکنولوژی انجام شود.

پیمان مسعودزاده با بیان اینکه مهمترین چالش سال های اخیر صنعت کشتی سازی نبود سفارش ساخت و رکود بازار است، اظهار کرد: این رکود در حوزه ساخت شناورهای پهن پیکر بیشتر از حوزه شناورهای متوسط و کوچک است.

وی افزود: موضوع بعدی نبود اطلاعات و آمار اقتصادی رسمی در این حوزه مانند ضریب اشتغال، سهم دریا در تولید ناخالصی ملی، ظرفیت ها و غیره است که عملاً برنامه ریزی و ارزیابی را مختل می کند.

مسعودزاده با تاکید بر اینکه اطلاعات و آمار رسمی اقتصادی در حوزه دریا شفاف و مطلوب نیست، گفت: اگر چه سازمان بنادر و دریانوردی آمارهای سالانه بندری ارائه می نماید و یا انجمن مهندسی دریایی ایران کتاب آمار نامه دریایی ایران و فهرست شناورهای ساخت ایران را برای اولین بار منتشر کرد و یا برخی اطلاعات در قالب مقاله و کتاب توسط صندوق توسعه صنایع دریایی منتشر شد، اما آمارهای رسمی اقتصادی که نحوه محاسبه و مرجع انتشار آن به طور قانونی مشخص شده باشد، مثل مرکز آمار ایران، بانک مرکزی و یا وزارت امور اقتصادی و دارایی که قابل اتکای رسمی بوده و بر مبنای آن بتوان وضعیت اقتصادی در حوزه دریا را بررسی کرد، عملاً وجود ندارد.

رییس کمیته کشتی سازی انجمن مهندسی دریایی ایران تصریح کرد: مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی در آذرماه سال گذشته سهم صنایع دریایی از تولید ناخالص داخل را 4.1 درصد و این سهم را از متوسط تولیدات صنایع دریایی جهان 25 صدم درصد اعلام کرد که البته مرجع محاسبه، نحوه محاسبه و بازه زمانی این آمار در گزارش ذکر نشده است.

پساتحریم و فرصت های پیش رو برای رفع موانع تولید داخل
وی با اشاره به فرصت های پیش رو پس از برداشته شدن تحریم ها گفت: رفع تحریم نباید به عنوان فرصت تامین نیاز صرف از خارج انگاشته شود، بلکه دوران پس از توافق باید فرصتی برای رفع موانع و کاستی های تولید داخل باشد تا با نگاه اقتصاد مقاومتی به نحوی با شرکت های خارجی در جهت رفع نیاز داخل تعامل و همکاری شود.

مسعودزاده افزود: در این دوران باید با شیب معقول و در یک بازه زمانی کوتاه مدت انتقال دانش و تکنولوژی صورت پذیرفته و این همکاری ها منجر به قطع وابستگی شود، در غیر این صورت و با استمرار وابستگی به تولیدات خارجی و عدم اتکا به داخل، دشمن همواره از حربه تحریم برای فشار به ملت و دولت استفاده خواهد کرد تا استقلال ملی ما را خدشه دار کند.

 

 
2435
close button