امروز : جمعه ۷ اردیبهشت |

اطلاعیه و اخبار -بهار مناسبات تجاری ایران و آلمان فرا رسیده
بهار مناسبات تجاری ایران و آلمان فرا رسیده
 
بهار مناسبات تجاری ایران و آلمان فرا رسیده
 :  تیتر خبر
1394/02/07
 :  تاریخ

در دیدار قائم مقام اتحادیه اتاق های بازرگانی و صنایع آلمان با رئیس اتاق ایران که با حضور رؤسای اتاق های ایالات مختلف آلمان و همچنین رؤسای اتاق های بازرگانی استان های ایران در روز یکشنبه ششم اردیبهشت ماه برگزار گردید، گسترش همکاری های اقتصادی بین دو کشور مورد تأکید طرفین قرار گرفت.

به گزارش روابط عمومی اتاق ایران، غلامحسین شافعی رئیس اتاق ایران با اشاره به روابط دیرینه ایران و آلمان اظهار داشت: سابقه رابطه بین دو کشور یک زندگی به درازای 5 قرن است که ریشه عمیقی را بین دو کشور تنیده و باعث استحکام روابط فی مابین گردیده است. همچنین یک رابطه استراتژیک در منطقه اروپا است که ازدیرباز بوده است.

شافعی ادامه داد: همچنین صنعتگران و فعالان اقتصادی ایران خاطره خوبی از روابط با آلمان دارند و ردپای صنایع این کشور در ایران هنوز وجود دارد.

رئیس اتاق ایران با بیان اینکه در سال های اخیر محدودیت هایی در مناسبات اقتصادی ایران با دیگر کشورها وجود داشته؛ گفت: باتوجه به سیاست‌های جدید دولت و نتایج مذاکرات 1+5 فصل جدیدی در تعامل با کشورهای خارجی آغاز شده است و اکنون زمان آن است که به فکر جبران گذشته باشیم تا سطح روابط تجاری بین دو کشور ارتقاء پیدا کند و حرکت های جدیدی در مناسبات اقتصادی ایران و آلمان شروع شود.

وی افزود: با یک فرصت جدید روبرو هستیم تا از این به بعد نه تنها روابط تجاری گذشته را تکرار کنیم بلکه آنها را توسعه و گسترش دهیم.

رئیس اتاق ایران پیشنهاد کرد: شرکت های کوچک و متوسط آلمان تشویق به حضور در بازار ایران شوند چون در برنامه های توسعه صنعتی این دولت و برنامه نوسازی ایران، آلمان خواهد توانست در این زمینه کاملا موثر و شریک خوبی برای این برنامه ها باشد.

غلامحسین شافعی با اشاره به موقعیت جغرافیایی و اقتصادی آلمان در قاره سبز اروپا بیان کرد: در گذشته کالاهای صادراتی ایران از قبیل فرش، خشکبار، زعفران و پسته با مرکزیت آلمان در قاره اروپا صادر می شده که الان هم می‌توانیم این وضعیت را احیا کنیم و آلمان نقش توزیع کننده کالاهای صادراتی نوین ایران را در قاره سبز به عهده داشته باشد.

رئیس اتاق ایران ادامه داد: با توجه به موقعیت جغرافیایی و اثر گذار اقتصاد ایران بر منطقه، ایران و آلمان می توانند با کشورهای آسیای مرکزی، افغانستان، عراق و حوزه قفقاز همکاری‌های سه جانبه و چند جانبه در زمینه های فنی ومهندسی، عمران، پروژه های زیربنایی و ... داشته باشند.

نقش اتاق های بازرگانی دو کشور محوری است

رئیس پارلمان بخش خصوصی با اشاره به نقش اتاق های بازرگانی در توسعه همکاری های اقتصادی دو کشور افزود: اتاق های بازرگانی دو کشور نقش بسزایی را در روابط تجاری ایفا خواهند کرد که می توان از تسهیلات صدور روادید برای تجار و بازرگانان دو کشور نام برد.

وی گفت: بالا بردن سهم بخش خصوصی در اقتصاد ایران بسیار متفاوت خواهد بود که با یک فرصت طلایی روبرو هستیم که حتما ما را به توسعه همکاری های اقتصادی دو کشور هدایت خواهد کرد و در این میان نقش اتاق های بازرگانی دو کشور محوری است.

در ادامه این دیدار، فولکر ترایر قائم مقام اتحادیه اتاق های بازرگانی و صنایع آلمان با ابراز خرسندی از حضور در ایران و استقبال گرم ایرانیان اظهار داشت: امروز جمعی از فعالین بلند پایه اتاق‌های بازرگانی آلمان در این نشست حضور دارند تا ارتباطات جدیدی را سامان دهند.

فولکر ترایر با بیان اینکه روابط گذشته ایران و آلمان بسیار شکوفا بود اما با تغییر موقعیت این روابط کمرنگ شد، گفت: خواست ما گسترش مجدد روابط تجاری با ایران است. امیدواریم که در بهار طبیعت، بهار روابط تجاری دو کشور و سپس در تابستان به بار نشستن این روابط را شاهد باشیم.

ما می‌توانستیم به اندازه یک استادیوم از متقاضیان سرمایه‌گذاری در ایران دعوت کنیم

وی گفت: در آلمان ایالت‌های مستقلی وجود دارد که هیات‌های آنها با شرکت‌های ایرانی صحبت کرده‌اند و تقاضا برای حضور در این جلسه بسیار بیشتر از این افرادی است که دراین سالن هستند. ما می‌توانستیم به اندازه یک استادیوم از متقاضیان سرمایه‌گذاری در ایران دعوت کنیم.

فولکر ترایر خاطرنشان کرد: نمایندگانی که امروز در اتاق بازرگانی ایران شرکت کرده‌اند از شمال، جنوب، شرق و غرب کشور هستند. همچنین ما نمایندگانی از اتاق‌های خارجی خود و از اتاق مشترک مراکش، عربستان سعودی نیز برای گسترش روابط آورده‌ایم.

قائم مقام اتحادیه اتاق های بازرگانی و صنایع آلمان گفت: در گذشته نیز روابط ایران و آلمان آسان نبود اما حداقل فصل تجارت را تاکنون پیش برده‌ایم و همواره تاکید داشتیم که ایران برای اقتصاد ما حائز اهمیت است.

وی با اشاره به جشن 40سالگی تاسیس اتاق ایران و آلمان گفت: هرچند طی 10 سال گذشته دوره سختی را پشت سر گذاشتیم اما ایرانی‌ها همیشه با آغوش باز ما را پذیرفته‌اند و ما نیز منافع اقتصادی مشترک را پیگیری کرده‌ایم.

فولکر ترایر با بیان اینکه محدودیت های مالی و بانکی بین دو کشور به واسطه تحریم‌های آمریکا به وجود آمد افزود: در مقدمه این سفر بسیاری از نمایندگان بانک‌ها با ما صحبت کردند چرا که همه در انتظار تضمین تامین مالی پروژه‌هایشان بودند اما همه ما می خواهیم سهمی برای برداشتن تحریم‌ها داشته باشیم.

قائم مقام اتحادیه اتاق های بازرگانی و صنایع آلمان خاطرنشان کرد: در مطالعاتمان دریافتیم که نیروی دانشمند ایرانی تمایل به سرمایه‌گذاری ما در بخش فناوری نوین درایران دارد و ما به عنوان یک اتاق تلاش داریم تا نیروی انسانی را برای انتقال تکنولوژی از آلمان آموزش دهیم. همچنین صنایعی مانند ماشین‌سازی و محصولات پزشکی آمادگی برای سرمایه‌گذاری در ایران را دارد.

وی با اشاره به حجم مبادلات وصادرات گفت: هرچند این حجم تا 2 میلیارد دلار کاهش داشته اما ما این ظرفیت را داریم تا آن را به حجم صادرات دو رقمی افزایش دهیم.

شایان ذکر است طی سال گذشته صادرات ایران به آلمان بالغ بر 354 میلیون دلار، شامل روده، کف پوش، فرش، پسته، شیرین بیان، اوره، زعفران، چای سیاه و آبمیوه بوده است همچنین واردات ایران از آلمان به ارزش تقریبی 2 میلیارد دلار و شامل روغن خام، تراکتور جاده ای، روغن آفتابگردان، ماشین آلات، داورهای آنتی بیوتیک و مکمل غذایی بوده است
.

 

 
1286
close button